You are currently viewing Vandaag ben ik Earth Protector geworden!

Vandaag ben ik Earth Protector geworden!

Vandaag heb ik mezelf ‘EARTH PROTECTOR’ gemaakt, en graag wil ik hierbij een foto posten met mijn bijhorende certificaat.

Hiermee streef ik mee om van ‘ECODIDE’ een echt MISDRIJF te maken, waarvoor je PERSOONLIJK kan worden gestraft door het Internationaal Strafhof van Den Haag.
Want tot nu toe is dat nog steeds niet zo.

Als ik bijvoorbeeld een fabrieksbaas ben, en ik beslis om giftig afval in een rivier te lozen, dan gaan ze mij nooit persoonlijk straffen. Ik riskeer NIETS!
Mijn bedrijf kan wel gestraft worden met een boete bijvoorbeeld.
Maar als het voor mij goedkoper is om afval te blijven lozen (ondanks de boetes die ik opgelegd krijg), dan blijf ik gewoon die rivier vervuilen. Geen probleem.

MAAR! Veronderstel nu dat milieu-misdrijven behandeld zouden worden volgens het strafrecht? Dan heb ik wel een probleem.
Dan kan men MIJ PERSOONLIJK in de gevangenis gooien voor het vergiftigen van die rivier en het drinkwater van alle mensen die errond wonen en indirect word ik dan beschuldigd van een soort van moord: nl VERWOESTING van ECOSYSTEMEN en al het leven erin en errond= ECOCIDE.
Dan zou ik ook bestraft kunnen worden door het Internationaal Strafhof van Den Haag, net zoals oorlogsmisdadigers en dan ook met mijn persoonlijke foto in het nieuws komen.
Dan ga ik opeens wel beginnen nadenken of ik nog verder het milieu ga verwoesten…Want ik riskeer ineens héél veel…
Als dit zo zou zijn, dan zullen opeens een ganse boel CEO’s stoppen met hun activiteiten: vb de bazen van Shell, Exxon Mobile, Monsanto, Bayer, Total, fracking-bedrijven enz…

Dit is nu exact waar het Earth Protector initiatief om gaat. Het is een initiatief van Polly Higgins, een Britse advocate die met haar organisatie van topadvocaten alles doet om van ECOCIDE een echte MISDAAD te maken.
Ze is jammergenoeg vorig jaar gestorven aan kanker, maar haar werk wordt voortgezet door het team dat ze al rond zich verzameld had.

Nu zijn er een aantal eilandjes, die nu al onder water dreigen te komen door de stijgende zeewaterspiegel, die meest kans maken om ‘Ecocide’ als misdrijf erdoor te krijgen bij het Internationaal Strafhof van Den Haag.
Zij worden ondersteund door het team van Polly Higgins en daarvoor is héél veel geld nodig: onder andere om de advocaten te betalen maar ook om mensen vanuit die plaatsen over te laten vliegen naar Den Haag om hun zaak te verdedigen.
Maar mocht het lukken om van Ecocide een internationaal erkend misdrijf te maken, dan kan de aanklacht ‘ECOCIDE’ door iedereen ter wereld worden gebruikt om mensen, ook politici, aan te klagen die het overleven van ecosystemen verwoesten.
Dat zou een gigantisch krachtig middel zijn om in één klap een enorme hoop mensen die ecosystemen blijven vernietigen, te doen stoppen met hun activiteiten.

Daarom is het belangrijk dat iedereen de term ‘ECOCIDE’ begrijpt en verspreidt, vb door de hashtag ‘#ecocide’ te gebruiken in de berichten die je post.
Maar zeker ook door zelf ‘Earth Protector’ te worden en éénmalig 5 euro te storten om deze juridische procedure te ondersteunen. Het is een héél mooi project. Eénmaal je Earth Protector bent, krijg je per email zo’n certificaat toegestuurd, en door een foto te verspreiden met het certificaat, verspreid je ook de kennis over Ecocide.
#ClimateStrikeOnline

Hier héél mooie video’s met de perfecte uitleg en de mogelijkheid om ook Earth Protector te worden.

Rate this post 🙂
[Total: 0 Average: 0]
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply